Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yollarına ilk kez uyarıcı tırtıllar yapılacak. Tırtıllarla birlikte yol çizgileri de yenilenecek.
KKTC’de yoldan çıkma veya şerit değiştirmelere bağlı oluşan kazaların önlenmesi amacıyla Avrupa’daki yollar örnek alınarak tırtırlı yol çizimi için Ulaştırma Bakanlığı ihaleye çıktı.
Karayolları Dairesi Müdürlüğü, “termoplastik boya ile yol çizgilerinin çizilmesi ve uyarıcı tırtıl yapımı” işi için tahmini olarak KDV hariç 320 bin lira ayırdı.
İhaleye 1., 2., 3. ve 4. sınıf müteahhitler katılabilecek. İhale 7 Kasım 2018 saat 10.00’da kapanacak.
YOL BAKIMLARI İÇİN MİLYONLUK İHALELER AÇILDI
KKTC Maliye Bakanlığı’nın ihale sayfasındaki güncel ihaleler arasında yol bakım ve onarım çalışmaları için yaklaşık 1,6 milyon liralık ihaleler açıldı.
Karayolları Dairesi Müdürlüğü tarafından “1950 ton aşınma asfalt, 685 ton binder asfalt ve 16 ton bitüm alımı” için teklifler alınmaya başlandı. İhale için ayrılan tahmini değer de 705 bin lira + KDV olarak belirlendi.
Karayolları Dairesi Müdürlüğü’nün diğer bir ihalesi de “Boğaz – Dikmen arası anayolda yama yapım işi” için açıldı. Bu ihalenin muhammen bedeli de KDV hariç 354 bin 508 lira olarak belirlendi.
Başka bir ihalede ise, “Haspolat – Taşkent – Dikmen arası anayolda yama yapım işi” için teklif kabul edilmeye başlandı. Bu ihalenin muhammen bedeli 488 bin 872 lira + KDV olarak açıklandı.
Yukarıda bahsi geçen ihalelere teklif vermesi süresi 7 Kasım’da doluyor.
Tırtıllı yol çizim ihalesinin detayları şöyle;
ANA YOLLARDA TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR
Öte yandan, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki Karayolları Dairesi, Lefkoşa-Gazimağusa, Lefkoşa-Girne ve Lefkoşa-Güzelyurt güzergahlarındaki ana yollarda temizlik çalışmaları başlattı.
Buna göre, ana yollara taşmış ağaçlar budanıyor ve yol kenarları temizleniyor. Karayolları işçileri, refüjlerin üzerine sarkmış ağaçların budanmasi için hummalı bir çalışma sürdürüyor. Yetkililer, ana yol boyunca refüjler üzerindeki çöplerin de temizleneceğini açıkladı.